skip to Main Content

Evenement: 1ste Dichtersbal 2016
Datum: 22 april 2016
Plaats: Het Klooster, Woerden

Drie jaar lang was Marco van der Bij de 2de officiële Woerdense stadsdichter. Tijdens een avondvullend programma in het Klooster werd door een deskundige jury een nieuwe stadsdichter gekozen én bekend gemaakt.

Maar ook twee aanstormende  basisschool talenten Caron Kompier en Eline Fenne Mellema, voortkomend uit een poëzieproject van de KUVO met Marco v.d. Bij toonden hun kunnen. De kersverse jeugd-stadsdichter Mathilde Kaptein kon vanwege een vakantie helaas niet live aanwezig zijn, maar het opgenomen interview met Marco  (gemaakt door Wijnand Brak) maakte haar afwezigheid ruimschoots goed.

Verder was er op verzoek van Marco een voordracht door Gaby Desmyter uit Lierde (West Vlaanderen) waar hij “dorpsdichter” is,  een troostrijk gedicht van de overleden dichteres Hansine Letinga werd voorgedragen door Winny van Rij.

Dit alles gelardeerd met diverse muzikale intermezzo’s o.a. door leerlingen van de muziekschool en gastzanger Toon van Mil . En natuurlijk prachtige dichtregels met afbeeldingen als decor voor dit moois op de achtergrond.

Tot slot werd de nieuwe stadsdichter bekend gemaakt en dat is geworden: Nienke Gorter. Gefeliciteerd!

En zo zag het er uit:

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: www.cultuurlokaal.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken