skip to Main Content

Evenement: Atelierroute Groot Woerden
Datum: 2-3 september 2017
Plaats: Woerden, Kamerik, Harmelen, Zegveld

De 15de editie van de Atelierroute Groot Woerden was wederom een groots georganiseerd evenement: Een kleine 60 schilders, beeldhouwers, fotografen, keramisten, etc. stelden hun ateliers open voor het grote publiek. Dit jaar bezocht ik de volgende deelnemers:

  • Bij Galerie van Slagmaat de overzichtstentoonstelling
  • Beeldhouwer Michiel Deylius combineert zijn passie voor design en letterkunst in mooi beeldhouwwerk, dat deels met de hand en deels met mechanische hulpmiddelen tot stand komt.
  • Keramiste Heleen van Ulden wilde eigenlijk niet op de foto, maar ik heb haar toch weten te strikken om samen met haar prachtige beelden – die altijd een combinatie zijn van keramiek en een ander materiaal – op de foto te gaan.
  • Houtkunstenaar Harry van Dijk toonde in de grote timmerwerkplaats niet alleen zijn  escheriaanse tafels, maar ook een collectie schilderijen en zijn liefde voor muziek.
  • Bij fotograaf Hans van Ommeren was het een gezellige boel. In de studio was natuurlijk plaats voor een groot aantal prachtige foto’s, waaronder de serie Troostbomen, maar het meest opmerkelijke was het eerste optreden van Hans als pianist, waarbij hij een prachtig stuk van Schubert uit het hoofd ten gehore bracht.
    IDEE©: Een optreden van Hans in het Klooster met op de achtergrond grootbeeldprojecties van zijn schitterende foto’s.
  • Glaskunstenaar Marco van der Vooren had zijn hele werkplaats opengesteld en de aanwezigen konden zelf glasplaten bewerken, laten stralen, met een hamer (!) de kanten bewerken etc. Mooi om te zien was de speciale slijpmachine die de ruw gesneden glasplaten voorziet van een glimmend glad gepolijst kanten inclusief een arris (schuine kantje).
  • Mozaïek kunstenares dr. Diklah Zohar toonde in haar atelier in Kamerik een aantal  prachtige voorbeelden van haar minutieuze mozaïeken.

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: www.atelierroutewoerden.nl
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken