skip to Main Content

Evenement:  Bevrijdingsdag 
Datum:  5 mei 2019, 11:30u
Plaats:  Kerkplein Woerden

Dat Bevrijdingsdag ondanks koud en soms nat weer kan verbroederen bleek uit de editie van 2019. 
Rond 11:00 betrad zanger Henk Berkheij als eerste het podium op het Kerkplein. Het was nog vroeg en regen en wind waren ijzig koud. De meeste bezoekers zochten op dat moment hun heil bij de koffie in de kerk of in de lunchtent die naast de kerkmuren was opgesteld. Ondertussen arriveerden ook de klassieke legervoertuigen van Keep’m Rolling. Vanwege de slechte weersverwachting hadden helaas 14 van de 20 voertuigen de reis naar Woerden ondernomen en zo stonden er slechts 6 klassiekers op het Kerkplein…

In de eettent gaf burgemeester Victor Molkenboer rond 11.30 uur het startsein voor de lunch met een korte toespraak en een toast op de vrijheid. De lunch zelf, gesponsord door diverse Woerdense verswinkeliers, was ook al zo’n verbroederend element. Net als tijdens de edities van 2015 en 2018 schoven de bezoekers bij elkaar aan aan lange tafels. Vrijwilligers zorgden ervoor dat voldoende eten en drinken werd aangevoerd en dat vrijgekomen plaatsen weer snel ingenomen konden worden.

Na de lunch en een muzikale bijdrage uit de toren van beiaardier Henk Verhoef begon het eigenlijke podiumprogramma. Hier wisselden muziek en vrijheidsboodschappen elkaar af, enthousiasmerend gepresenteerd door Mariëtte van Slagmaat. ‘Zing Nederlands met me’, een project om nieuwe Woerdenaren via de muziek vertrouwd te maken met de Nederlandse taal van Helga Huisjes en Bauke Wijnja, maakte indruk op het publiek. Dat deden ook de jeugddichters van het Kuvoproject Poëzie Parels. Zij hadden gedichten gemaakt over oorlog, vrede en vrijheid en lazen die op het grote podium voor.

Muzikale optredens waren er vervolgens van de bands Traffic Jam, Time Off, die elk flink eigen publiek hadden meegenomen. Na een serie Vrijheidswoorden was het podium voor fanfarecorps Excelsior o.l.v. Hans van Hees. Met solistische medewerking van Anke Smits, Sofie de Bruijn, Marcel Fokker en Peter Ravensberg zorgde dat voor een feestelijke apotheose, die zelfs door een plotselinge regenbui niet verstoord werd.

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Back To Top
×Close search
Zoeken