skip to Main Content

Evenement: De Duiker, zijn hand en de Kleine Reuzin
Datum: 20-22 augustus 2010
Plaats: Antwerpen Centrum, Belgie

Het uit Frankrijk afkomstige straattheatergezelschap Royal de Luxe, opgericht in 1979, is beroemd door de spectaculaire voorstellingen in wereldsteden met enorme (> 10m hoge!) marionetten, die voor een belangrijk deel door menselijke inspanningen worden voortbewogen.

Deze keer was Antwerpen aan de beurt met een opvoering van ‘De Duiker, zijn hand en de Kleine Reuzin’. Om meer te weten te komen van deze straattheatergroep raden wij u aan de kreet ‘Royaldeluxe’ te googelen, want ze hebben zelf geen website, zover wij weten.

Wij bezochten de eerste zaterdagvoorstelling rond 11 uur. De Kleine Reuzin was door pech geveld, dus die deed helaas niet mee.
In een bijna 3 uur durende veldtocht van het St. Jansplein naar een plein bij het Zuiderterras aan de Schelde, achtervolgden we de Duiker door het centrum van Antwerpen. Er werd diverse keren gepauseerd.
Om het verhaal goed te kunnen vertellen, hebben we de de fotoreportage opgedeeld in 8 delen. Onderaan de pagina vindt je steeds een knop om direct door te springen naar het volgende deel.

De eerste reportage toont de Duiker, rustend op het St. Jansplein, gevolgd door zijn vertrek richting Schelde. Al na enkele foto’s wordt de enorme omvang van de rijdende voorstelling duidelijk…

Veel kijkplezier bij dit reusachtige spektakel!

TIP: Bekijk de foto’s in groot formaat! Zie de instructie onder de diashow…

Veel kijkplezier bij dit reusachtige spektakel!