skip to Main Content

Evenement: Dodenherdenking 
Datum: 4 mei 2017
Plaats: Woerden, Meeuwenlaan

In de aula van de Algemene begraafplaats vond voorafgaand aan de herdenkingen met voorganger ds. Diepenbroek een oecumenische dienst plaats. Daarna werden op het plein van de begraafplaats bij monument voor de Woerdense oorlogsslachtoffers door diverse instanties kransen gelegd. De namen van de 30 Woerdense oorlogsslachtoffers worden door de burgemeester voorgelezen, terwijl er voor ieder slachtoffer een roos bij het monument werd geplaatst.

Vervolgens ging het gezelschap in stille tocht naar de gedenknaald aan de Meeuwenlaan, waar om exact 20:00u gezamenlijk de 2 minuten stilte eerbiedig in acht werden genomen…

Na de stilteperiode werden er vredesduiven gelost, de vlam werd ontstoken en jeugdstadsdichters Rense Pot droeg een toepasselijk gedicht voor, gevolgd door de toespraak van burgemeester Victor Molkenboer.

Zowel voor als na de stilte werden er, onder toeziend oog en met hulp van Scouting Woerden, door de aanwezigen honderden tulpen rondom het monument gelegd. De muzikale omlijsting, inclusief reveille was in handen van harmonie De Vriendschap.

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: 4en5meiwoerden.nl
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken