skip to Main Content

Evenement:  Fotografencafe
Datum: 6-10-2014
Plaats: Kasteel Woerden

De ruim 120 fotografen die naar Kasteel Woerden kwamen kregen een prikkelend verhaal over fotografie van Koen Hauser. Daarna kon men kiezen uit een rondleiding door Wim van Zon in de Fotogalerie in de Gewelven langs de foto’s van Jimmy Katz en de mogelijkheid om eigen foto’s voor te leggen aan ervaren fotobesprekers. Voorafgaand aan dit programma was er het fotografendiner: eten, wijn en een goed gesprek.

SPREKER EN RONDLEIDING EXPOSITIE

Koen Hauser voerde het publiek via zijn eigen foto’s naar de fotografie van de verbeelding. Hauser kijkt door een eigen bril naar de wereld en zet zijn verbeelding in. Via stilstaande beelden en fotografische elementen speelt hij met de werkelijkheid. Zo plaatst hij mensen in een andere tijd en rol.

Conceptuele fotografie kijkt naar binnen, is de expressie van een idee. De goede foto’s ontroeren door iets wat je niet ziet: ze zijn de illustratie van een idee.
Foto’s geven nooit echt de waarheid weer, ook al wekken ze die suggestie. Stel jezelf dus altijd de vraag, ook bij documentaire fotografie: Klopt het wat ik zie?

Wim van Zon (Rotterdam), na zijn rondleiding bij Jimmy Katz: “Je zou eigenlijk de expositie nog een half jaar moeten houden, want de belangstelling blijft groot!”.

Maandag 1 DECEMBER 2014  is er weer een  fotografencafé in Kasteel Woerden.

Op de grote portfolioavond kan je eigen fotowerk aan 12 fotobesprekers voorleggen. Hoe te kijken naar eigen werk staat centraal. Wie de eigen fotografie wil ontwikkelen mag deze avond niet missen!

 Foto bestellen? klik HIER!

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: www.fotografencafekasteelwoerden.nl
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken