skip to Main Content

Evenement:  Havendagen & Shantyfestival
Datum: 14 en 15 juni 2019 
Plaats: Woerden Centrum

Feestelijk versierde boten, kramen met koopwaar, eten en drinken, een enkele demonstratie van een smid en radiografische bootjes, een duikteam en een aparte plek voor de ronkende dampende oude dieselmotoren. En natuurlijk de krachtmeting tussen de verschillende sleepbootjes op zaterdagmiddag… Dat is al jaren het beproefde recept voor de Woerdense Havendagen, die dit jaar redelijk bezocht werden. Toch had ik de indruk dat het aantal bezoekers, afgaand op mijn eigen fotoreportages van voorgaande jaren, vooral op de zaterdag heel wat minder was…

Het Shantyfestival, dat verspreid door het hele centrum plaatsvond met o.a. 2 podia in de Rijnstraat leek ook minder druk bezocht. Een nadeel was dat de koren dit jaar bijna overal stonden opgesteld in tenten met een zwart dak, waardoor de koorleden tijdens het bewolkte weer nauwelijks zichtbaar waren voor de bezoekers.

Misschien dat de dreiging van regen bij heeft gedragen aan de volgens mij duidelijk lagere bezoekersaantallen op de zaterdag of is dit evenement aan een make-over toe?

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Back To Top
×Close search
Zoeken