skip to Main Content

Evenement:  Intocht Sinterklaas
Datum: 17-11-2018, 13:00u
Plaats: Woerden Centrum

Ruim van tevoren was alles in gereedheid gebracht: Spandoeken, het podium, de bootjes, de dranghekken langs de route, de attributen voor de ontvangst. En nee, geen gedoe met voor- of tegenstanders van Zwarte Piet in Woerden. Door het prachtige weer begon het al vroeg druk rond de Haven en op het Kerkplein. De brandweer peilde of de Haven wel diep genoeg was voor de zwaar beladen pakjesboten. 
Lange tijd was onzekerheid over de aankomst, want de Sint was druk bezig met luie Pieten die niet mee wilden naar Nederland! Zelfs de kapitein van de eerste pakjesboot – waar normaal de Sint op staat – wist niet waar de goed heilig man zich bevond… Er werd geroepen, gezongen en gezwaaid!

En toen, na lang wachten verscheen er toch nog een laatste boot met daarop eindelijk Sinterklaas. Hij werd natuurlijk verwelkomd door burgemeester Molkenboer, waarbij ook de sleutel van het Kasteel werd overhandigd.

Daarna ontstond een vrolijke chaos in en op de Haven. De vele Zwarte Pieten vermaakten de aanwezige kinderen, deelden snoepgoed uit en bereiden Amerigo voor op de rijtoer door het Centrum. De route was dit jaar langer dan voorgaande jaren door ook het 2de deel van de Rijnstraat mee te nemen. Zolang dat Amerigo zelfs moest worden bijgevoederd met wortels. Via de Grote steeg ging de stoet daarna de Havenstraat in en vervolgens linksaf langs het museum, richting Kerkplein.

Daar wachtte een grote menigte op de Sint en zijn gevolg. Er werd natuurlijk gezongen en gedanst. De dansers van dansschool Attitude 54 bezorgden de Sint een leuke verassing met een flashmob, samen met kinderen op het plein… Komende weekeinden zijn er nog verschillende activiteiten, zie de site van Sinterklaas in Woerden!

Ik zit in ieder geval goed, want de Pieten waren kennelijk bij voorbaat al zo blij met mijn reportage, dat ze een groot deel van de uit Spanje meegebrachte pakjes bij mijn fiets neer hadden gelegd!

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Back To Top
×Close search
Zoeken