skip to Main Content

Evenement: Intocht Sinterklaas Woerden
Datum: 18-11-2017 14:00u
Plaats: Woerden Centrum

Alles was in gereedheid: De vrijwilligers en de hulpdiensten stonden klaar voor de aankomst van de Sint. Zelfs de zon begon te schijnen! Rond half twee was het gebied rond de Haven al behoorlijk druk bezet. De presentator warmde het aanwezige publiek op met een heuse wave, burgemeester Molkenboer arriveerde  en ook Americo nam zijn plekje langs de Haven in. Er was aandacht voor het thema van de jaar: De Twijfelpiet. En tot ieders verbazing kwam hij als eerste aan! Eenmaal in gesprek met de burgemeester leek het Twijfelpiet wel een leuk idee om burgemeester te worden. Maar toen de Woerdense burgemeester zijn ambtsketen rond Twijfelpiet’s nek had gehangen sloeg de twijfel weer toe…

Inmiddels was het ruim 14:00u, de Rozenbrug ging open en daar was de Sint! Na een tochtje door de Haven, waarbij Americo ongeduldig begon te trappelen toen hij zijn baasje voorbij zag varen, zette hij weer voet aan de vaste wal. De ruim 60(!) meegekomen Pieten begonnen direct met het uitladen van de cadeaus en het strooien van pepernoten.

Na het welkomstwoord van de burgemeester, waarbij Sint traditiegetrouw de sleutel van zijn kamer in het Kasteel van Woerden ontving, wilde de stoet vertrekken voor de parade door Woerdens centrum. Helaas bleek de tractor van de eerste wagen niet te willen starten. Gelukkig waren er een aantal techneuten die met een geïmproviseerde startkabel de boel aan de praat kregen. De stoet zette zich, zo’n 20 minuten later dan gepland, in beweging door het centrum, richting Kerkplein waar druk werd gedanst onder leiding van 2 muziekpieten.

Sint ging na aankomst direct naar het speciale vak voor de kleintjes om handen te schudden, high-five’s uit te delen en zelf te ‘boksen’. Er werd nog wat gezongen en terwijl de hele Pietenband op het podium kwam vertrok de Sint naar zijn kamer in het Kasteel om na de lange reis eens uit te rusten als voorbereiding op de drukke tijden die nu voor hem aanbreken tot 5 december.

Volgende week zaterdag 25-11-2017 is er een leuke wedstrijd voor de kinderen van 11:00-15:00u in het Stadshart van Woerden: Zoek een beroep! Meer weten? Klik HIER!

Eind van de middag worden er in de bibliotheek van Woerden aan de Meulmansweg 27 verhalen voorgelezen. Vanaf 17:00 zijn de kinderen van harte welkom om te luisteren naar het boek ‘Sint in Woerden en de Twijfelpiet’ en andere Sinterklaasverhalen. En misschien komt Sinterklaas ook wel even langs om een verhaal voor te lezen!

En op 2 december 2017 is er weer de audiëntie van de Sint in de Rijnstraat met leuke spelletjes en de ontknoping van het verhaal van de Twijfelpiet…

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: www.sintinwoerden.nl
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken