skip to Main Content

Evenement: Leidsestraatweg – Achter de Voordeur
Datum: 2 en 3 september 2017
Plaats: Leidsestraatweg 1 – 66, Woerden

Het toeval wil dat op de Leidsestraat het aantal fotografen per vierkante meter erg hoog is. Niet verwonderlijk dat juist in deze Woerdense straat een geweldig leuk idee ontstond: 

Laat Woerdense fotografen foto’s maken van hetgeen zich achter de voordeur van de deelnemers afspeelt oftewel: Leidsestraatweg – Achter de voordeur!

De organisatoren, Silvia Veldkamp, Margo de Wijk, Carla Vermeend en ook Mariëtte van Slagmaat kregen al snel in de gaten dat dit project groots wordt opgepakt door bewoners en fotografen, zodat uiteindelijk 38 fotografen bij 66 adressen aan de slag gingen.

Ook ik werd benaderd en kreeg 2 adressen toegewezen. Er werden afspraken gemaakt, ideeën gelanceerd, foto’s gemaakt en veel gephotoshopped.
Bij Veerman verzorgde de groot-formaat afdrukken en de resultaten kun je hier zien:

Moza-Eijk van de fam. van Eijk op nr 66b

Moza-Eijk: Familie van Eijk op nr 66b

De foto Moza-Eijk brengt bijna alles samen wat deze familie bindt en boeit: De woning, het interieur, de hobbies, het uitzicht, alles. Uitgangspunt was een detailopname van het prachtige mozaïek-achtige  glas-in-lood in de woning, gecombineerd met het uitzicht op de achtertuin en gestileerde zwart-wit portretten van alle bewoners, inclusief de hond die als ge-etste beelden in het glas werden aangebracht.

 

The Zimmerman Family: Familie Zimmerman op nr 20

The Zimmerman Family: Familie Zimmerman op nr 20

De familie Zimmerman is geen familie Doorsnee, gek op halloween en aanverwante zaken en fan van de komische horror serie The Adams Family. Dat gegeven was genoeg om tot deze persiflage op deze beroemde Amerikaanse familie te komen met als titel The Zimmerman Family. De familieleden voorzag zichzelf van de gewenste kleding en attributen en na de opname werden de personen o.a. voorzien van een ‘stemmige’ teint, een geestige halo en bloedrood geaccentueerde elementen…

Tijdens de openstelling van het project waren de foto’s als volgt te zien:

Expositie:
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017 tussen 10 en 17 uur  is er een expositie van alle portretten in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat.

 
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken