skip to Main Content

Evenement:  Lichtjes in het Donker
Datum: 21 november 2019, 19:00-21:00u
Plaats: Algemene Begraafplaats Woerden, Meeuwenlaan 36, Woerden

Alweer voor de 3de keer werd de Algemene Begraafplaats in Woerden opgeluisterd met honderden kaarsjes en andere verlichting om het terrein in de avonduren toegankelijk te maken voor bezoekers in het donker. 

Bezoekers konden een brandend kaarsje plaatsen, als een warme herinnering aan dierbaren. Men kon zelf een lichtje meenemen of een kaarsje krijgen van de medewerkers van de begraafplaats. Op de begraafplaats is een algemeen gedenkteken geplaatst waar aanwezigen, die een dierbare elders hebben begraven of gecremeerd, een kaarsje kunnen branden.

Bij de aula van de begraafplaats werd kopje koffie/thee/chocolademelk geschonken en er klonk live muziek. Er werden gedichten voorgelezen. Kinderen en volwassenen konden een bol planten voor een mooi moment in het voorjaar of een hart of ster versieren en in een herinneringsboom hangen.  Ook konden bezoekers een herinnering schrijven op een groot herdenkings-hart. Het herdenkings-hart blijft  nog een paar weken staan.

Helaas was de gebruikte verlichting hier en daar een beetje te veel van het goede, waardoor de balans tussen de kaarsverlichting en de kunstverlichting een beetje erg scheef was. Daardoor was het helaas niet op alle plekken mogelijk om sfeervolle foto’s te maken…

Onderstaande foto’s geven toch wel een mooie indruk van de sfeer op de begraafplaats…

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Back To Top
×Close search
Zoeken