skip to Main Content

Evenement:  Opening Defensie eiland
Datum: 13 april 2019, 14:00u
Plaats: Defensie eiland Woerden

Inmiddels is ong. 2/3 van het hele bouwproject voltooid, alleen het zuidelijke deel wordt nog bebouwd. En met de restaurants Gare Pompidou en ‘t Zusje en een parkeergarage kunnen we eindelijk spreken van een plek waar veel Woerdenaren weer iets aan hebben.

Natuurlijk was er muziek en drank. Er was ook was en ook de bobo’s met toespraken ontbraken niet, maar vooral de historie van de locatie werd niet vergeten. Er was veel aandacht voor het wasserij aspect van de vroegere defensie vestiging. Wasgoed, wasvrouwen in klassiek tenue, inclusief rode handen van het wassen…

Een ander niet-te-missen onderdeel van de presentatie was de enorme dieselgenerator die al weer vele jaren geleden is gered van de sloop. Deze generator – oorspronkelijk bedoeld voor de duitse U boten – was in 1942 door de duitse bezetters in een bunker ge├»nstalleerd als noodstroomvoorziening voor het complex. Met de start van dit aggregaat en het overhalen van een 3-tal hendels werd het eiland officieel geopend, gesymboliseerd door de verlichting op de plattegrond en vuurwerk! 

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Back To Top
×Close search
Zoeken