skip to Main Content

Evenement: Opening Kaasacademie Woerden
Datum: 20 mei 2017, 12:00u 
Plaats: Emmakade, Woerden

Via een reisje over de Oude Rijn met de mannen van Koor Bravour op MS Jans, belandde ik midden in het feestgedruis rond de opening van de Kaasacademie in Woerden. Na aankomst in de haven werden de aanwezige officials, waaronder burgemeester Molkenboer, getrakteerd op een kaas vanaf de boot. Natuurlijk werd ook samen met koor Bravour het Woerdense Kaaslied gezongen. In de laatste speech  werd ook nog bekend gemaakt dat Jos van Riet ook dit jaar weer is gekozen tot Kaaskoning en na enig geharrewar met de bijbehorende sjerp volgde uiteraard de staatsiefoto van de herkozen Koning!

Alle kazen werden vervolgens op de traditionele manier (handje over) van de boot af naar het Kaaspakhuis verplaatst, waarna de eigenaar van het pand de officiële opening verrichtte door een lint door te knippen. De aanwezige kaashandelaren zorgden ervoor dat de aangevoerde kazen snel en efficiënt naar de zolder van het kaaspakhuis werden getransporteerd.

Jos van Riet gaf aan belangstellenden ondertussen al weer uitleg over het proces van  kaasmaken op basis van de op de kaasacademie aanwezige apparatuur.
Kortom een geslaagde opening van wat een nieuwe toeristische trekpleister in Woerden kan gaan worden, herkenbaar aan de tekst Kaashandel in de dakpannen!

De Kaasacademie heeft tevens een educatieve functie, van waaruit mensen kunnen doorstromen naar de Woerdense kaasveredelingsbedrijven

Onderstaande reportage geeft een mooi beeld van de feestelijkheden, de eerste 2 foto’s zijn de afgelopen maanden genomen tijdens de verbouwing van het pand.

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: http://boerenmarktstad.nl/kaaspakhuis/
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken