skip to Main Content

Na de try-out enige maanden geleden met FOSDIS MUSIC 2013  is het RIE theater van onze nachtburgemeester op dinsdag 8 januari 2014 officieël geopend met een optreden van Scarlet Mae. Een practisch full house, een beregezellige sfeer en een grandioos optreden: De premiére van Marcel Fokkers theater had niet mooier kunnen zijn!

Scarlet Mae Biografie
Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. Haar muziek combineert pop, jazz, roots en folk. Begonnen als klassiek pianiste raakte Marije tijdens haar studie op het conservatorium van Rotterdam, steeds meer geïnteresseerd in pop en jazz.

Middels crowdfunding verworf Scarlet Mae budget voor het opnemen van een nieuw album. Daarvoor werkte Marije samen met jazzpianist Daan Herweg (o.a. Caro Emerald) en gitarist Paul Willemsen (o.a. Kris Berry, Beans and Fatback), die het album ook geproduceerd heeft. 1 December 2013 wordt de gloednieuwe plaat gereleased.

Scarlet Mae was al live te zien tijdens Eurosonic/Noorderslag, North Sea Jazz Round Town en festivals als The Great Escape in Brighton (UK) . Tevens was de band support voor Jonny Lang, waar de band schitterde in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam.  De muziek wordt veelvuldig gedraaid op stations als Radio 1, Radio 2 en Radio 6. De showcase op Eurosonic resulteerde onder meer in een tournee die in mei plaatsvond in Groot Brittannië. Hoogtepunt was een concert op het grote showcase festival The Great Escape in Brighton. 

Scarlet Mae in de pers:

  •  “Verslavend. Gevaarlijk verslavend. Zou zo maar een hit kunnen opleveren.” – Radio 6
  •  “Scarlet Mae is een talentvol trio. Prachtige zang, heerlijke pianomelodieën, krachtige baspartijen en onmisbare ritmes. Lekker klinkende composities met herkenbare teksten. Ze maken muziek met veel plezier en dat is te horen.”  – MusicFromNL
  • “Scarlet Mae is een fris mini-album dat naar meer smaakt.” – Festivalinfo.nl 
  •  “Het trio komt echt en innemend over” – 3VOOR12

Website:  www.scarletmae.com

RIE theater volgende concert: 18 februari 2014:  Frédérique Spigt!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken