skip to Main Content

Evenement:  Singelgrachtconcert Excelsior Goes Broadway
Datum: 14-6-2019, 20:00u
Plaats: Haven, Woerden

Net als voorgaande jaren werd het Singelgracht gepresenteerd als onderdeel van de Woerdense Havendagen waarbij het concert bestond uit een aangepaste versie van het Promsconcert in maart 2019.

Na de introductie van Midas Dekkers, bioloog en sleepboot eigenaar, begon het concert met Queen’s ‘We will Rock You!’. De tamboers die zorgden voor het klassieke klap-klap-boem intro werden speciaal voor deze gelegenheid ingevaren en toen zij het pontonpodium bereikten ging het concert echt los. Alle succesnummers van het eerdere Promsconcert passeerden de revu, van Barcelona tot het Spook van de Opera. Er werd niet alleen gezongen op het grote pontonpodium, maar ook op verschillende boten en balkons.

Peter Koelewijns monsterhit “Kom van dat dak af” werd op zeer bijzondere wijze vormgegeven door Marcel Fokker. Hij speelde op charmante wijze, gekleed in een roze tutu, de rol van Janne Jansen, de koorddanseres die bij gebrek aan een touw op het bordes de boot klom. En toen Peter Ravensberg zong “Kom van die boot af!”, ging Marcel dan ook met een fraaie afsprong en onder luid applaus de Haven in!

De invallende duisternis zorgde niet lang daarna voor bijna onzichtbare optredens op het podiumponton… Volgende keer daar graag een paar fatsoenlijke lampen i.p.v. die onpraktische vuurtorenlamp, heren van de organisatie!

Tijdens zijn slotwoord deed concertorganisator Harrie Banken alvast een oproep aan alle leden van bestaande koren uit Woerden e.o. om mee te doen aan het 100-koppige koor dat op het Promsconcert van 2021 gaat optreden. Interesse? Aanmelden bij Excelsior!
Ook stelde hij de nieuwe mascotte van het Singelgrachtconcert voor: een toeterende badeend met Excelsior-pet die met smart op een naam wacht! Idee? Stuur een mail aan badeend@hanspieters.nl!

Tot slot bracht Marcel een soort van serenade aan Sofie de Bruin met jawel, “Zij dronk ranja met een rietje, mijn Sofietje”, maar niet voordat hij het publiek had uitgenodigd om op 25 juni haar eerste theatershow in het RIE theater te bezoeken (Noot: Is inmiddels zo goed als uitverkocht).

Na afloop zorgde diezelfde Marcel Fokker er met zijn mobiele disco vanaf het pontonpodium ook voor dat het nog lang gezellig bleef in de Haven van Woerden… 

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Back To Top
×Close search
Zoeken