skip to Main Content

Evenement: Intocht Sinterklaas
Datum: 12-11-2016 13:00u
Plaats: Woerden Centrum

Eindelijk weer eens een intocht met lekker weer. Iedereen was er klaar voor, van hulpdiensten tot en met Americo: Iedereen was in afwachting van!
En het was druk, drukker dan de afgelopen jaren. Ondertussen werd op de kade alles in gereedheid gebracht. Americo liet onderweg naar de opstapplaats even merken dat hij een echt paard van vlees, bloed en p..p was. De vrijwilligers waren snel ter plekke met een oversized toiletrol om alles weer netje te maken voordat de Sint voet aan wal zette.

Om 15:06 was het eindelijk zo ver. De brug ging open en de eerste boot met daarop Sinterklaas verscheen onder de Rozenbrug. De boot maakte een ererondje door de Haven voordat de Sint onder (een beetje teveel) belangstelling van de plaatselijke pers voet aan wal zette en werd verwelkomd door burgemeester Victor Molkenboer.

Op het podium verscheen eerst nog de ProfPiet, die kwam uitleggen wat er was misgegaan met zijn flesje taalpoeder en het Grote Boek van de Sint.

De burgemeester overhandigde de sleutel aan de Sint, terwijl de Zwarte Pieten alle pakjes overladen vanaf de boten. Sint ging – voordat hij zijn paard besteeg – eerst nog even handenschuddend  langs de jeugdige menigte aan de Haven. Daarna vertrok de hele stoet, voorafgegaan door de Strooinoten -het Pieten dweilorkest- voor de parade door het stadscentrum.
De nieuwe route door de Rijnstraat was afgeladen met publiek, dat niet alleen werd getracteerd op pepernoten maar ook op allerlei malle fratsen van de Pieten! Daarna trok de hele stoet door de smalle Kruisstraat om tenslotte langs de Petruskerk aan te komen op het Plein, waar de muziektent werd bemand door een heuse Pietenband die de stemming er al goed in had zitten. Het speciale vak voor de tent was weer gereserveerd voor de kleintjes. 

Daarna werd er gezongen, gedanst, de Pietinnen van P3 verzorgden een spetterend optreden, Sint en de ProfPiet losten de problemen met het taalpoeder en het Grote Boek samen met een aantal welbespraakte kinderen op en alles kwam toch nog goed.

Tot slot maakte de Strooinootjes nog een rondje door het stadscentrum en verdwenen alle Pieten in het Kasteel van Woerden, waar de voorbereidingen voor 5 december vanaf nu in volle gang zijn!

Ben je langs de route op foto gezet? Klik dan HIER om je foto op te zoeken en/of te downloaden!

TIP: Klik op een kleine afbeelding om vanaf dat punt een diashow te starten.

Website: www.sintinwoerden.nl
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken