skip to Main Content

Evenement: Cultuurprijs 2017
Datum: 25-01-2018
Plaats: RIE theater, Woerden

Het bestuur van de Cultuurprijs houdt wel van tegenstellingen: Vorige editie in de megahal van de Pretfabriek, nu het compacte, intieme RIE theater…
Sneltekenaar Mathijs ‘Wanz’ Wansink was aanwezig en maakte een schitterende karikatuur van uw fotograaf…

En de winnaar van de Cultuurprijs 2017 is

KULTKOMPAGNIE

 

Voor de pauze waren er diverse optredens van Woerdense artiesten, waaronder Marcel Fokker zelf, die voor het eerst in zijn eigen theater optrad. Na de pauze kwamen de 4 genomineerden aan bod:

  • Dichter Gerrit Luidinga presenteerde zich vanwege gezondheidsredenen via een door Wijnand Brak gemaakt videoboodschap.
  • Mariette van Slagmaat kroonde zichzelf tot Kunstkoningin van Woerden.
  • Kultkompagnie liet met behulp van een bomvolle videopresentatie alle bijzondere evenementen zien die de afgelopen jaren de revue passeerden, alles met als thema: Let’s Go Amigo!
  • Kunstpark tenslotte zette het hele theater op zijn kop met een chaotische presentatie van het afgelopen jaar, inclusief draaihekje, irritant piepende bodyscanner, draaiorgel, zaagmachine en luchtpilaar die door de zaal raasde!

Tot slot brak het moment van de waarheid aan en tijdens het voorlezen van het juryrapport werd langzaam maar zeker duidelijk wie de winnaar zou worden: KULTKOMPAGNIE!

Al zo vaak genomineerd en nu eindelijk, in het laatste jaar van Will Stoof, slepen ze de Cultuurprijs in de wacht. De zichtbaar geëmotioneerde Will Stoof gaf de prachtige trofee direct door aan zijn opvolger Mark van Leeuwen.

De mannen gingen nog even op de foto voor de galeRIE als afsluiting van een geslaagde avond.

 

 

Website: www.kultkompagnie.nl
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!  
Back To Top
×Close search
Zoeken